Elsősegély felszerelés motorhoz A típusú - A mentőláda

5 690 Ft

bruttó ár
ÁFA-t tartalmazza
darab

Készlet információ: Raktárról
Szállítási idő: 1 munkanap
ANRO azonosító (PID): 9260

"A" típusú mentőláda motorokhoz

Az "A" típusú elsősegély felszerelés az "A" gépjármű kategória követelményeinek eleget tesz. Alkalmazható: kerékpár, segédmotorkerékpár (kismotor), motorkerékpár (nagymotor) oldalkocsi nélküli motorkerékpár, motoros tricikli és négykerekű segédmotoros kerékpár (mopedautó).

A mentőláda tartalma az 50/2009 (IX.30) KHEM rendelet alapján kerül összeállításra (ez a jogszabály a korábban érvényben lévő közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló 6/1990. (IV.12.) KÖHÉM rendelet módosítása).

Az "A" mentőládának számos elnevezése van a kereskedelmi forgalomban: A kategóriás elsősegély csomag, "A" elsősegély doboz, egészségügyi csomag motorhoz, motoros egészségügyi csomag, elsősegélycsomag motorokra, robogó eü tasak, stb.

Kiszerelés: kék, zöld, piros tasak (beszállításonként változhat!)
Súly: ~150 gramm
Méret: 5 cm x 18 cm x 25 cm

A mentőláda tartalma:

 • steril gyorskötöző pólya (10 cm x 5 m): 2 db
 • steril mull-lap (6 x 6 cm/100 lap): 1 db
 • ragtapasz (1,25 cm x 5 m): 1 tekercs
 • fóliakesztyű 1 pár: 1 db
 • ragtapasz (6 x 10 cm): 2 db
 • olló: 1 db
 • fertőtlenítő:
  - fertőtlenítő jódos oldat (30 ml): 1 db
  vagy
  - fertőtlenítő párna: 6 db
 • kéztisztító fertőtlenítő lap: 4 db
 • higiénikus arcmaszk (lélegeztetéshez): 1 db
 • gumis sebészeti szájmaszk: 1 db
 • elsősegélynyújtás képekben: 1 db
 • tartalomjegyzék: 1 db

Szavatossági idő:

Lejárati idő a csomagoláson: 3 év

A steril kötszerek a fenti szavatossági időn túl is felhasználhatóak, mivel a kötszereknek 5 év a szavatosságuk sterilizálás után.

Tegyen eleget a törvényi kötelezettségeknek, és vásárolja meg tőlünk a kötelező felszerelést! A házhoz szállítás Magyarország teljes területére a Magyar Posta által történik.

 

"A" kategóriájú mentőláda vadászatra és vadászoknak

 

A vad védelméről, a vadgazdálkodásról és a vadászatról szóló jogi szabályozások kijelentik, hogy minden vadász az egyéni és a társas vadászat során köteles A kategóriájú elsősegélycsomagot magánál tartani!

A vadászházban készenlétben kell tartani az elsősegélynyújtó csomagot, a társas vadászat színhelyén pedig MSZ 13553 szabványnak megfelelő összetételű csoportos elsősegélydobozról (pl. 1-30 fő között alkalmazható munkahelyi mentődoboz) kell gondoskodni.
Társas vadászatnak minősül a három vagy több vadász részvételével lefolytatott vadászat, pl. terelővadászat, hajtóvadászat, keresővadászat. Az elsősegélydobozok meglétéről és pótlásáról a vadászatvezető gondoskodik.

A vadász elsősegélycsomagot érintő jogszabályok: a 24/2017. (V. 17.) FM rendelet 23. § (1. bekezdés), a 79/2004. (V. 4.) FVM rendelet 44.§ (1. bekezdés) és az 1996. évi LV. törvény.

A korábban Vadász elsősegélycsomagként forgalmazott elsősegélynyújtó csomag leginkább hobbi célokra (kiránduláshoz, sátorozáshoz, alapvető sérülések ellátásához alkalmas sebkötöző csomag) megfelelő, mert az nem tartalmazza a jelenleg hatályos szabályban meghatározott tartalmat (amely a jelenlegi A kategóriájú mentőládával egyenértékű).

Elsősegély felszerelés motorhoz A típusú - A mentőláda

Asztali nézet megjelenítése